Over ons
Nieuws

27 november 2018
We doen steeds meer online, bijna iedereen heeft een digitale erfenis. Veel mensen zijn zich er niet van bewust dat ze ook die erfenis kunnen regelen. Als je het niet regelt heb je kans dat je online blijft voortleven en dat na jouw dood gegevens of zelfs geld verloren gaan. Vaak is het voor nabestaanden moeilijk om toegang tot een digitale erfenis te krijgen. Daarom is het beter zelf aan de slag te gaan en jouw digitale erfenis regelen.

01 januari 2018
Per 1 januari 2018 zijn het Haagse notariskantoor Van Buttingha Wichers notarissen en het Scheveningse notariskantoor De Jong & De Nerée samengevoegd. Het kantoor is nu met ruim veertig medewerkers het grootste zelfstandige notariskantoor van Den Haag en gaat verder onder de naam Van Buttingha Wichers notarissen.

21 juni 2017
DEN HAAG - De twee Haagse notariskantoren De Jong & De Nerée en Van Buttingha Wichers zullen elkaar met ingang van 1 januari 2018 versterken. Door het samengaan en onder leiding van de partners van beide kantoren wordt de veelzijdigheid aan diensten uitgebreid. Het nieuwe kantoor start met ongeveer veertig medewerkers en is daarmee het grootste zelfstandige notariskantoor van Den Haag. Vooralsnog opereren beide partijen vanuit hun eigen kantoor in respectievelijk Scheveningen en Den Haag.

06 april 2017
De Belastingdienst laat weten vanaf 2017 voor schenkingen en overlijdens die plaatsvinden na 31 december 2016 alleen nog aangifte schenkbelasting en aangifte erfbelasting kan worden gedaan met de daarvoor speciaal ontwikkelde digitale of papieren formulieren. Voorheen kon u ook op ‘uw eigen manier’ aangifte doen, bijvoorbeeld met een brief of een document van uw notaris.

24 februari 2017
In het oorspronkelijke wetsvoorstel van VVD, PVDA en D66 tot wijziging van de regels omtrent partneralimentatie was opgenomen dat partners konden afspreken om partneralimentatie uit te sluiten in geval van scheiding. Dit kon worden vastgelegd in huwelijkse voorwaarden of partnerschapsvoorwaarden. Een dergelijke afspraak heet een “nihilbeding”. Een nihilbeding is onder de huidige wetgeving niet mogelijk.