Nieuws

01 januari 2018

Per 1 januari 2018 zijn het Haagse notariskantoor Van Buttingha Wichers notarissen en het Scheveningse notariskantoor De Jong & De Nerée samengevoegd. Het kantoor is nu met ruim veertig medewerkers het grootste zelfstandige notariskantoor van Den Haag en gaat verder onder de naam Van Buttingha Wichers notarissen.

11 september 2017

Voor huwelijken en geregistreerd partnerschappen die vanaf 1 januari 2018 worden voltrokken gaan de nieuwe huwelijksregels gelden.

06 oktober 2017

Op 4 november 2017 wordt in de Grote Kerk in Den Haag de jaarlijkse "IamExpat fair" georganiseerd.

21 juni 2017

DEN HAAG - De twee Haagse notariskantoren De Jong & De Nerée en Van Buttingha Wichers zullen elkaar met ingang van 1 januari 2018 versterken. Door het samengaan en onder leiding van de partners van beide kantoren wordt de veelzijdigheid aan diensten uitgebreid. Het nieuwe kantoor start met ongeveer veertig medewerkers en is daarmee het grootste zelfstandige notariskantoor van Den Haag. Vooralsnog opereren beide partijen vanuit hun eigen kantoor in respectievelijk Scheveningen en Den Haag.

06 april 2017

De Belastingdienst laat weten vanaf 2017 voor schenkingen en overlijdens die plaatsvinden na 31 december 2016 alleen nog aangifte schenkbelasting en aangifte erfbelasting kan worden gedaan met de daarvoor speciaal ontwikkelde digitale of papieren formulieren. Voorheen kon u ook op ‘uw eigen manier’ aangifte doen, bijvoorbeeld met een brief of een document van uw notaris.

24 februari 2017

In het oorspronkelijke wetsvoorstel van VVD, PVDA en D66 tot wijziging van de regels omtrent partneralimentatie was opgenomen dat partners konden afspreken om partneralimentatie uit te sluiten in geval van scheiding. Dit kon worden vastgelegd in huwelijkse voorwaarden of partnerschapsvoorwaarden. Een dergelijke afspraak heet een “nihilbeding”. Een nihilbeding is onder de huidige wetgeving niet mogelijk.

29 maart 2017

Dinsdag 29 maart 2017 is door de Eerst Kamer het wetsvoorstel ‘’Nieuwe beperkte gemeenschap van goederen’’ met een nipte meerderheid ( 38 voor – 37 tegen!) aangenomen. Hieruit blijkt dat niet iedereen positief is over de nieuwe wet.

Blijf op de hoogte

Vind u het leuk om ons blog te lezen en op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen binnen Van Buttingha Wichers? Schrijf u dan nu in voor de nieuwsbrief!