Nieuws

17 oktober 2019

Op 9 november 2019 wordt in de Grote Kerk in Den Haag de jaarlijkse "IamExpat fair" georganiseerd.

03 september 2019

Coverstory 4e editie 2019 Business Haaglanden

Het is een bloedhete dag als wij ons begeven richting onze afspraak met Eelko Smit, notaris-partner bij Van Buttingha Wichers notarissen én gespecialiseerd in het ondernemingsrecht. Binnen snort gelukkig de airco en ontvangt Smit ons in een heerlijk verkoelde vergaderzaal, in het pand dat hij sinds vorige jaar met veertig collega’s deelt.

27 november 2018

We doen steeds meer online, bijna iedereen heeft een digitale erfenis. Veel mensen zijn zich er niet van bewust dat ze ook die erfenis kunnen regelen. Als je het niet regelt heb je kans dat je online blijft voortleven en dat na jouw dood gegevens of zelfs geld verloren gaan. Vaak is het voor nabestaanden moeilijk om toegang tot een digitale erfenis te krijgen. Daarom is het beter zelf aan de slag te gaan en jouw digitale erfenis regelen.

11 september 2017

Voor huwelijken en geregistreerd partnerschappen die vanaf 1 januari 2018 worden voltrokken gaan de nieuwe huwelijksregels gelden.

21 juni 2017

DEN HAAG - De twee Haagse notariskantoren De Jong & De Nerée en Van Buttingha Wichers zullen elkaar met ingang van 1 januari 2018 versterken. Door het samengaan en onder leiding van de partners van beide kantoren wordt de veelzijdigheid aan diensten uitgebreid. Het nieuwe kantoor start met ongeveer veertig medewerkers en is daarmee het grootste zelfstandige notariskantoor van Den Haag. Vooralsnog opereren beide partijen vanuit hun eigen kantoor in respectievelijk Scheveningen en Den Haag.

06 april 2017

De Belastingdienst laat weten vanaf 2017 voor schenkingen en overlijdens die plaatsvinden na 31 december 2016 alleen nog aangifte schenkbelasting en aangifte erfbelasting kan worden gedaan met de daarvoor speciaal ontwikkelde digitale of papieren formulieren. Voorheen kon u ook op ‘uw eigen manier’ aangifte doen, bijvoorbeeld met een brief of een document van uw notaris.

24 februari 2017

In het oorspronkelijke wetsvoorstel van VVD, PVDA en D66 tot wijziging van de regels omtrent partneralimentatie was opgenomen dat partners konden afspreken om partneralimentatie uit te sluiten in geval van scheiding. Dit kon worden vastgelegd in huwelijkse voorwaarden of partnerschapsvoorwaarden. Een dergelijke afspraak heet een “nihilbeding”. Een nihilbeding is onder de huidige wetgeving niet mogelijk.

Blijf op de hoogte

Vind u het leuk om ons blog te lezen en op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen binnen Van Buttingha Wichers? Schrijf u dan nu in voor de nieuwsbrief!