Legalisatie
direct online regelen

Notarissen of instanties vragen je soms om een volmacht of verklaring te ondertekenen in het bijzijn van een notaris. Dit heet legalisatie. De notaris controleert jouw identiteitsbewijs en is aanwezig als je jouw handtekening zet. In een verklaring bevestigt hij dit gedaan te hebben. Zo is het zeker dat de handtekening op het document van jou is.

Onze legalisatie medewerker, Martijn Tigelaar, staat bij de front-desk

Middels onderstaand formulier kun je alle benodigde documentatie uploaden en direct en afspraak inplannen. Wij controleren op de afgesproken datum en tijd het identiteitsbewijs en zijn aanwezig als de handtekening wordt gezet. Wanneer je een document ondertekent in onze aanwezigheid kan de notaris in een Nederlandstalige verklaring aangeven dat het jouw handtekening betreft.

Veelgestelde vragen

Wat is een legalisatie?

De notaris stelt bij legalisatie vast dat de handtekening, die op een document gezet is, jouw handtekening is. De notaris zet hiervoor een verklaring onder het document. Je tekent het document daarom op het notariskantoor in aanwezigheid van een medewerker. Neem altijd een legitimatiebewijs mee want alleen dan kan de legalisatie gedaan worden.

Wat is een apostille?

Een apostille is een verklaring van de rechtbank dat de handtekening van de notaris ook daadwerkelijk zijn handtekening is, dus eigenlijk ook een soort legalisatie. Vaak is dit nodig voor buitenlandse stukken en door de apostille, weten ze in het buitenland dat alles klopt. Wij regelen voor jou de apostille als dit nodig is.

Wat is een vergeleken afschrift of een true copy?

Dit is een gewaarmerkte kopie van een officieel stuk, zoals een diploma, paspoort of akte. Je geeft het origineel van dit soort stukken namelijk nooit uit handen en de notaris verklaart dan op de kopie dat hij het origineel heeft gezien.

Wat wil je laten legaliseren?

€ 75
€ 50
€ 75
€ 167
  • Per document€ 75 (vbw) + € 22 (rechtbank, onbelast)
  • Eenmalig€ 35 (koerier) + € 35 (administratie)
Staat je variant er niet tussen? Heb je wel een verzoek gekregen tot en laten legaliseren van een document, maar staat de legalisatievariant niet beschreven bij de varianten die we aanbieden op deze website, neem dan contact met ons op. Stuur een e-mail naar legalisatie@vbwnotarissen.nl of bel 070 356 6800

Persoonlijke gegevens

Voornaam
Tussenvoegsel
Achternaam
Bedrijfsnaam
Postcode
Huisnummer
Toevoeging
Straatnaam
Plaats
Emailadres
Telefoonnummer

Datum en tijd

Upload je bestanden

Hoe wil je betalen?

Voorwaarden

Secure Payments powered by Mollie
Dit formulier is beschermd door reCAPTCHA, De Google Privacy Policy en servicevoorwaarden zijn van toepassing.