Herstructureringen en splitsingen

Wil je de structuur van (het bestuur van) jouw organisatie wijzigen? Wij kunnen helpen!
Zowel kleine als grote organisaties ontkomen er niet aan. Om de zoveel tijd komt de vraag op of de structuur van (het bestuur van) de organisatie nog wel past.
Is bijvoorbeeld de verhouding tussen bestuur en raad van toezicht nog passend? Zijn belangrijke onderdelen van een onderneming voldoende gescheiden van de risico's bij die onderneming?

Wij hebben veel ervaring met het adviseren en ondersteunen van organisaties bij herstructureringen. Wij helpen bijvoorbeeld bij het vastleggen in statuten en reglementen van de verhoudingen binnen én tussen bestuurders, aandeelhouders en toezichthouders. Een voorbeeld is de wijziging van de governance van een stichting van een 'bestuur-model' of 'bestuur-directiemodel' naar een 'raad van toezicht-model'.

Maar wij ondersteunen ook bij een (grensoverschrijdende) juridische fusie of splitsing, naast het oprichten en ontbinden van rechtspersonen, het opstellen en wijzigen van statuten en aandeelhoudersovereenkomsten. Daarbij werken wij graag samen met jouw accountant, fiscalist of juridisch adviseur. Zo zorgen we ervoor dat jouw organisatie een passende structuur heeft die past bij jouw specifieke situatie en behoeften.

Wij staan voor u klaar

Ondernemingsrecht

Eelko Smit

Notaris & partner

Ondernemingsrecht

Wouter Admiraal

Kandidaat-notaris & partner