Diensten

Uw woning... niet alleen uw belangrijkste bezit. Maar ook de plek om te leven... of om te werken... mee te besparen... of zelfs geld mee te verdienen... om aan te verbouwen... een plek om opnieuw te beginnen... of om zorg voor de ander te delen... of om ruzie over te maken. Daarover gaat ons magazine.

U heeft het huis van uw dromen gevonden! Gefeliciteerd. Wij helpen u graag uw droom te laten uitkomen door het juridische fundament van het huis te checken. Zo bent u goed voorbereid en komt u als u eenmaal eigenaar bent van het huis niet voor onaangename verrassingen te staan.

U heeft (eindelijk) een koper voor uw huis gevonden. Het is belangrijk voor u dat de koop doorgaat want u wilt zelf een nieuw huis kopen of u heeft al een nieuw huis gekocht. Kortom: u bent op zoek naar zekerheid.

Als u geld wilt lenen voor de aankoop of verbouwing van uw woning, dan wil de bank vaak een recht van hypotheek. Voor een hypotheek is een notariële akte nodig.

Als u uw huis verhuurt, dan geeft u een huurder uw woning of een gedeelte daarvan in gebruik. De afspraken met de huurder legt u vast in een huurcontract.

Door uw huis of het gebouw waarvan u eigenaar bent te splitsen, kunt u ervoor zorgen dat er nieuwe gedeelte(n) ontstaan die u afzonderlijk kunt verkopen. Er zijn meerdere manieren om dit te bereiken. Het is verstandig ons in een vroeg stadium – bij de eerste plannen - in te schakelen.

Het kopje suiker en het praatje over de heg. Een goed contact met de buren is prettig. Soms komt het echter tot een hoogoplopend conflict tussen buren, bijvoorbeeld over de erfgrens.

U bent niet de enige die droomt van een (tweede) huis in het buitenland. Maar welke juridische en fiscale gevolgen heeft het kopen van een huis in het buitenland? De regels in het buitenland wijken namelijk vaak af van die in Nederland.

Heeft u wel eens overwogen een woning te kopen op een veiling? Op veilingbiljet.nl ziet u per adres, postcode of plaats welke huizen worden geveild. De verkoop op een veiling loopt anders dan een 'gewone' verkoop. Wat is er bijzonder aan het kopen van een woning op een veiling?

Huizen staan nu vaak lang te koop. De trend is eerst een huis te verkopen voordat een nieuw huis gekocht wordt zodat u niet het risico loopt met twee huizen te zitten. Wel eens gedacht aan de mogelijkheid huizen te ruilen?

Nu de zomer nadert, overwegen meer dan 10.000 Nederlanders om een recreatiewoning in Nederland aan te schaffen. Er zitten wel wat juridische haken en ogen aan de aanschaf van een recreatiewoning. Het is daarom goed u vooraf te (laten) informeren over wat u koopt.